سیستم اطفای حریق اتوماتیک مه پاش

در سیستم اطفای حریق مه پاش آب عنصر اصلی خاموش کننده آتش محسوب می شود. آب موجود در مخزن توسط گاز نیتروژن و یا سیستم پمپاژ تحت فشار قرار می­گیرد این فشار بالای تولید شده توسط  نازل های پاشنده آب به قطرات کوچکی به قطر 1000-300 میکرون تبدیل می­شوند . این امر با توجه به وجود ظرفیت گرمای نهان تبخیر بالا در آب به جذب بیشتر حرارت  از آتش منجر شود. ویژگی جذب حرارت در سیستم اطفای حریق واترمیست بسیار بالاتر از حالت معمول سیستم اطفای حریق آبی اسپرینکلر می باشد. از این سیستم می توان به صورت موضعی و یا تخلیه کلی استفاده کرد. سیستم اطفاء حریق مه آب ( واترمیست ) مانند سیستم اطفاء حریق اسپرینکلر سبب خنک شدن می شود.

سیستم اطفای حریق واتر میست (Water-mist)

مطابق با دسته بندی NFPA750 سیستم اطفاء حریق واتر میست دارای 3 نوع تقسیم بندی، سیستم فشار بالا، سیستم فشار متوسط و سیستم فشار پایین می باشد. در نوع سیستم فشار بالا واتر میست، فشار کاری بالا سیستم حدود 160-100 بار و آب بطور کامل به مه تبدیل می شود. در نوع سیستم فشار متوسط واتر میست، فشار کاری کمتر از نوع اول و زیر 35 بار می باشد و دامنه کاربردی آن اندک است. در نوع سیستم با فشار کاری 12-4 بار در محدوده فشار کاری اسپرینکلرهای معمولی با تغییر اندکی در سیستم پمپاژ قابل استفاده می باشد و آب را به طور کامل به پودر و غبار ریز تبدیل می کند. با توجه به افزایش سطح ذرات آب، اطفاء سریعتر می باشد.

سیستم اطفای حریق واتر میست دارای دو نوع تقسیم بندی زیر از نوع سیستم تامین فشار می باشد.

اجزای سیستم اطفای حریق مه پاش

1- مخزن ذخیره آب: در این سیستم مخازن ذخیره ی آب با توجه به مکان حفاظت شده، دارای ظرفیت های متفاوتی می باشند.

2- سیستم تامین فشار: از گاز نیتروژن و یا سیستم پمپاژ برای تامین فشار مورد نیاز سیستم استفاده می­گردد.

3- نازل های مه پاش: در زمان حریق تخلیه آب بصورت مه که توسط گاز نیتروژن مورد فشار قرار گرفته اند، وظیفه این نازل­ها می باشد.

4- لوله و اتصالات: این لوله ها مسئولیت انتقال آب به نازل های مه پاش را برعهده دارند.

5- آشکارساز حریق: با توجه به محیط حفاظت شده از حریق در انواع مختلفی در مکان مورد نظر نصب می شوند.

6- مرکز کنترل سیستم اعلام و اطفاء حریق: وظیفه این سیستم دریافت فرمان از طریق سایر اجزاء سیستم اعلام حریق ( آژیرها، آشکارسازها، دتکتورها و … ) و انتقال آن به تابلو کنترل مرکزی و صدور فرمان اطفا به سیستم های اطفای مه پاش است.

 

کاربردهای سیستم واتر میست

سیستم های مخابراتی – اتاق های سرور – کتابخانه ها – – توربین های گازی – سیستم های ولتاژ بالا